26 Ekim 2012 Cuma

Yağlama (Kayseri Mutfağından)




HAMUR İÇİN

  • 5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince ılık su



SOS İÇİN

  • 250 gr kıyma
  • 2 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 100 gr margarin
  • 2 adet sivri biber
  • Kırmızı biber
  • maydanoz

YAPILIŞI

Kuru maya un ile karıştırılır. Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır.15-20 dakika bekletilir. Hamurdan bezeler alınıp,tabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada pişirilir. Bir tavada kıyma, soğan, biber ve maydanoz kavrulur. İçerisine salça eklenip karıştırılır. 1 çay bardağı kaynamış su eklenip biraz pişirilip ateşten alınır.Bir tepsiye pişen ekmekler konur.Üzerine karışımdan sürülür. Aynı işlem harç bitene kadar devam eder.Üçgen şeklinde dilimlenerek ayran veya yoğurtla servis yapılır.
Afiyet olsun. :)

Alıntıdır.


Hiç yorum yok: