14 Mart 2013 Perşembe

MANTARLI HAVUÇLU BÖREK


Malzemeler:
  
250 gr mantar
2-3 Çorba kaşığı ayçiçekyağı
3 adet sivribiber
1 Adet domates
3Adet havuc
4 Çorba kaşar peyniri rendesi
1 Adet yumurta
1 Adet yumurtanın akı
75 gr margarin
1 Su bardağından 1 parmak eksik süt
3 Adet yufka
tuz, karabiber, susam
 Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak mantarları yıkayıp 10 dakika limonlu suda bekletelim.
Küçük küçük doğrayıp, 2-3 kaşık ayçiçek yağında sote edelim.
Mantarlar bıraktıkları suları çekince küçük küçük doğranmış sivribiberleri, 2-3 dakika sonra ise tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi tavaya aktaralım.
2 dakika kadar kavuralım.
Mantarlı malzeme ılındığında rendelenmiş kaşar peynirini ve havucları rendeleyip  iyice harmanlayalım.
Diğer tarafta çukur bir kapta 1 yumurta ve 1 yumurtanın akını çırpalım.
Sütü, eritip ılıttığımız margarini ekleyip,karıştırmaya devam edelim.
İlk yufkayı düz bir zemine serelim.
Yumurtalı harçtan üzerine sürelim.
Yufkanın yarısını diğer yarısının üzerine kapatalım.
Yarım daire şekline gelen yufkayı 6 eşit üçgene bölelim.
Her üçgen parçanın geniş tarafına mantarlı harçtan bir miktar koyalım.
İki tarfını hafifçe içe doğru katlayalım.
Döndürüp rulo şeklinde saralım.
Hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim.
Susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 Derecelik fırında altı ve üstü kızarana dek pişirerek

Hiç yorum yok: