4 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker veya pudra şekeri
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytin yağ
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
İki buçuk su bardağı un
YAPILIŞI:
Bir kabın içine şeker ve yumurtaları alıp, mikserle iyice köpürüp kabarcık olana kadar çırpıyoruz. Ardından süt, zeytin yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz. Karışımın üzerine unu eliyoruz ve vanilyaları, kabartma tozunu, kakaoyu katıp mikserle tekrar çırpmaya başlıyoruz. Hazır olan kek harcını, yağlanmış kek kalıbına döküyoruz 5 dakika ısıttığımız 170 derecelik fırına kakaolu keki sürüyoruz. 40 dakika sonra kakaolu kekin pişip pişmediğini kürdan veya çatal batırarak kontrol ediyoruz ve çatal veya kürdan kakaolu kekin içinden kuru çıkarsa, kekin piştiğini anlayıp, fırından çıkarıyoruz. Pişmiş olan kakaolu keki kalıbından çıkarıp servis tabağına alarak, soğuduğunda dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder