Tart Hamuru
Malzemeler
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/4 çay kaşığı tuz
125 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
cilek
MuZ
Kivi
KREMA ICIN:
2 su bardagi sut
Yarim su bardagi toz seker
2 yemek kasigi un
1 tatli kasigi margarin
1 paket vanilya
1 tatli kasigi bogurtlen surubu (arzuya gore atmayabilirsini)
YAPILISI:
Geniş bir kapta, elenmiş un, şeker ve tuz karıştırılır.Sonra kaba küp küp doğranmış tereyağı da eklenir, karıştırılıp yoğurulur, küçük bezelyemsi taneler oluşuncaya kadar. Bu karışıma yumurta sarısı eklenir biraz daha yoğurulur. Hamur top haline getirilir, plastik streçe sarılıp buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletilir. Eğer hemen kullanmayacaksanız, dondurucuda 1 hafta kadar saklayabilirsiniz. Tartı yapacağınız günün önceki akşamından buzdolabı kısmına koyup açabilirsiniz.Hamur buzdolabından çıkarılınca oda sıcaklığına gelmesi için biraz bekletilir ve elle biraz masaj yapılır.23 santimlik bir tart kalıbını ortasına bu hamuru koyun ve parmaklarınızla kenarlarına ve tabanına eşit şekilde yayın. Tart hamuruna catal yardımıyla izler yapin boylece hamurunuz kabarmaz.30 dakika 190derece pişirip sogumaya birakin.Soguduktan sonra kremayi dokun ve susleyin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder