14 Mart 2013 Perşembe

VİŞNE JOLELİ KUP



MALZEMELER (4 kup için)
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 paket jöle (3 çay bardağı su + 2 çay bardağı vişne suyu ile)
1 çay bardağı vişne (dilerseniz)
YAPILIŞI:
Tavuk göğsü için süt, nişasta, un, şeker ve vanilyayı orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp margarini ekliyoruz ve mikserle15 dakika yüksek hızda çırpıyoruz.
Bu sırada paketteki jöleyi 3 çay bardağı sıcak su ile karıştırıp eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Eridikten sonra 2 çay bardağı vişne suyu ve vişneleri ekleyip karıştırıyoruz.Hazırladığımız jölenin yarısını kuplara paylaştırıp dolapta jöle tamamen donana kadar bekletiyoruz. Jöle donduktan sonra üzerine tavuk göğsünü paylaştırıyoruz. Ve son olarak jölemizin kalanını (hafif donmuş olsun yoksa muhallebi ile karışır) tekrar kuplara bölüştürüyoruz. Ve servis etmeden önce 2 saat dolapta bekletiyoruz.

Hiç yorum yok: