30 Mart 2013 Cumartesi
ABLAMDA SPANGLE:):)
MALZEMELER:
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağından 1 parmak eksik un
1 yumurta
120 gram bitter çikolata
1 çay kaşığı tereyağ
4 dilim kek veya kedi dili bisküvi
4 kaşık süt
YAPILIŞI:
Soğuk süte yumurtayı kırın ve iyice karıştırın.Ardından şeker,un ve kakaoyu ilave edip orta hararetli ısıda sürekli çırparak muhallebiyi i pişirin.(Pişirmenin başlarında kıvam olarak size sulu gelebilir sakın un veya nişasta eklemeyin!)
Supangle iyice koyulaştığında çikolatayı ve tereyağı ilave edin ve altını kapatın.Tatlınızı mümkünse bir çırpıcı yardımıyla ılınana kadar arada çırpın.
Kaselerin dibine kek dilimlerini koyup üzerlerine 1 yemek kaşığı süt gezdirin.Supangleyi eşit olarak kaselere paylaştırın,soğutup dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın..
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder