26 Ekim 2012 Cuma

Güllaç




MALZEMELER
  • 10 -11 güllaç
  • 2,5 lt süt
  • 750g toz şeker (isteğe göre şekeri azaltilabilir)
  • 1 paket vanilya 
  • Nar
  • Dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
YAPILIŞI 
Sütle şekeri beraber kaynatın. En son vanilya ekleyip ılınmasını bekleyin. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. 5 yapraktan sonra arasına fındık ya da ceviz serpin. Tekrar yaprakları dizin sütle ıslatin. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. Süt güllaçların üstüne çıksın zamanla tüm sütü çekiyor. Tepsiyi buzdolabında 1 - 2 saat bekletin.

Soğuduktan sonra üzerini nar, antep fıstığı ve fındık ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: