30 Ekim 2012 Salı

BUNLARİ BİLİYORMUYDUNUZ??

.

Kulak temizleme çubuğunun zararlı olup olmadığı halk tarafından çok merak ediliyor. Çünkü toplumun hemen hemen hepsi, banyo sonrası mutlaka kulak temizleme cubugu kullanıyor. Kulağın içindeki pislikleri temizlemek için kullanılan kulak temizleme cubugu gerçekten zararlı mı? Bu sorunun cevabını Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak, Burun, Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Almaç veriyor
Dr. Ahmet Almaç, kulak temizleme çubuğunun her gün kullanılması halinde işitme sorununa yol acabilecegine değindi. Almaç, kulak içindeki sarının kir olmadığını ve temizlenmemesi gerektiğini söyledi. Çünkü sarı salgının temizlendikçe daha çok salgılandığını ve kulak temizleme çubuklarının kulağı tahriş ettiğini dile getirdi.
Almaç, ”İnsanlar bunu neredeyse her gün kullanarak kulaklarını temizlemeye çalışıyorlar. Kulak kepçesinin içindeki kulak yolunda kahverengi ve sarı renkli doğal bir salgı oluşuyor, kulağın içindeki sarı salgı kir değildir ve temizlenmemesi gerekir. Kulak temizleme çubuklarını kulağınıza sokmayın, aksi takdirde kulağınızdan beyninize giden işitme yoluna zarar verirsiniz. Siz temizlediğinizi sanıyorsunuz ve oradaki yağlı tabakayı açıyorsunuz. Böylece kulakta daha fazla salgı birikintisi oluyor. Kulak yolundaki birikintiyi derine doğru itiyorsunuz. Böylece kulak yolundaki tıkanmalara kendiniz neden oluyorsunuz. Kulağınızı temizlemek isterken salgıyı bir araya toplar derine itersiniz ve işitme kaybına neden olursunuz. Bu salgıyı çubuklarla temizlemek yerine kulak kepçesine geldiğinde peçeteyle almanız doğrudur.” dedi.

Hiç yorum yok: