27 Ekim 2012 Cumartesi

Milföylü tepsi kumpiri

Malzemeler:


  • 6 adet milföy yaprağı
  • 1 kg. patates
  • 2 çorba k. tereyağ
  • 300 gr. kaşarpeyniri
Üzeri için:


  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 kase kornişon turşu
  • 1 kırmızı biber
  • 3 adet sosis
  • maydonoz
  • mayonez ve ketçap
Hazırlanışı:



  1. Patatesleri haşlayıp soyuyoruz.Ezip bir kaba koyuyoruz daha sonra tereyağı,tuzu,karabiberi ve hazırlanan kaşar peynirinin yarısını ekleyip karıştırıyoruz.Bezelye ve mısırın bir kısmını patatese ekleyip karıştırıyoruz.
  2. 6 adet milföy yaprağını 3 üste 3 alta olmak üzere birleştirip tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz.milföyü tepsinin tabanını yağladıktan sonra tepsiye yerleştiriyoruz.
  3. Üzerine patatesli harcı koyduktan sonra kırmızı biber,sosis,bezelye ve mısırın kalanını eşit miktarda dağıtıyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  5. Pişmeye yakın kkalan kaşarpeynir rendesini üzerine serpip kaşarlar eriyip kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Servisi yaparken üzerine minik minik doğradığımız kornişon turşularını serpip,ketçap ve mayonezle servis ediyoruz.
Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok: