28 Ekim 2012 Pazar

PÜF NOKTALARI


  • Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız.Tertemiz olacaktır.
  • Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur.
  • Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kabın altınaıslak bir bez yayarak biraz bekletin
  • Konserve açıldıktan sonra cam kavanozda saklanırsa daha dayanıklıolur.
  • Kristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın. Bu işlem kristalleri parlatacaktır.
  • Sararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın.İndirincede önce sıcak suyla daha sonra soğuk su ile iyice durulayın
  • Parlaklığını yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdıdoldurun, üçte birine de sıcak suy doldurup sıkı sıkısallayın
  • Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir.
  • Musluklarınızı temizlemek için bez yerine eski bir naylon çorabıtercih edin sonuç daha mükemmel olacaktır.

Hiç yorum yok: