Doğrama Şekilleri
Doğrama şekilleri yemeğin hem lezzetini hem de görüntüsünü
tamamlayan en önemli detaydır...
Dilim doğrama
Havucu ve diğer sebzeleri
hiç parçalamadan göz kararı
1-2 mm kalınlığında kesin. Kullanacağınız yemeğe göre
dilimleri daha kalın kesebilirsiniz.

Jülyen
Sebzelerin hemen hemen tamamı jülyen doğrama içinuygundur .
Jülyen doğrama için
sebzeyi önce boylamasına ikiye kesin.
Sonrasında uzun ince dilimler halinde doğrayın.

Kuşbaşı
Sebzeleri
öncelikle uzunlamasına dörde bölün. Sonrasında iri küp
olacak şekilde 1-1.5 cm kalınlığında kesin. Bu doğrama şekli
"yemeklik doğrama" olarak da bilinir.

Küp doğrama
Çorba
sulu yemekler veya böreklerde kullanmak
için
sebzeleri öncelikle uzun ince doğrayın. Çubuk
şeklindeki sebzeleri tavla zarı iriliğinde küp küp kesin.

Yarım ay
Sebzeleri boylamasına ikiye bölün ve 1-2 mm kalınlığında
yarım ay doğrayın. Arzuya göre sebzeleri biraz daha kalın
dilimleyebilirsiniz.

Yarım ay (piyaz) doğrama
Soğanı ortadan ikiye bölün. Soğanın düz tarafını tahtanın
üzerine koyup yanlarından dilimleyin. Yarım ay şeklinde
doğradığınız bu soğanları
fotoğrafta olduğu gibi bıçakla
üzerinden geçip yemeklik de doğrayabilirsiniz.

Yemeklik doğrama
Bütün soğana
bıçakla birkaç yerinden derinlemesine
çentik atın. Bıçağı yanlamasına tutup
dilim keser gibi
soğanı bitirene kadar doğrayın. Aynı işlemi elinizde yapmak
yerine
kesme tahtası da kullanabilirsiniz.

tamamlayan en önemli detaydır...
Dilim doğrama
Havucu ve diğer sebzeleri

1-2 mm kalınlığında kesin. Kullanacağınız yemeğe göre
dilimleri daha kalın kesebilirsiniz.

Jülyen
Sebzelerin hemen hemen tamamı jülyen doğrama için
Jülyen doğrama için

Sonrasında uzun ince dilimler halinde doğrayın.

Kuşbaşı
Sebzeleri

olacak şekilde 1-1.5 cm kalınlığında kesin. Bu doğrama şekli
"yemeklik doğrama" olarak da bilinir.

Küp doğrama
Çorba

için

şeklindeki sebzeleri tavla zarı iriliğinde küp küp kesin.

Yarım ay
Sebzeleri boylamasına ikiye bölün ve 1-2 mm kalınlığında
yarım ay doğrayın. Arzuya göre sebzeleri biraz daha kalın
dilimleyebilirsiniz.

Yarım ay (piyaz) doğrama
Soğanı ortadan ikiye bölün. Soğanın düz tarafını tahtanın
üzerine koyup yanlarından dilimleyin. Yarım ay şeklinde
doğradığınız bu soğanları

üzerinden geçip yemeklik de doğrayabilirsiniz.

Yemeklik doğrama
Bütün soğana

çentik atın. Bıçağı yanlamasına tutup

soğanı bitirene kadar doğrayın. Aynı işlemi elinizde yapmak
yerine


Alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder