26 Ekim 2012 Cuma

işte bir kaç püf noktası...


  1. Pasta ve kekler için kullandığınız kremanın daha sert olmasını istiyorsanız, hem çırpacağınız kaseyi hem kremayı hem de çırpıcınızı birkaç dakika buzlukta bekletin.
  2. Çorba ve sulu yemeklerinizi pişirirken eğer tuzu fazla ise içine birkaç tane dilimlenmiş patates atın. Yemek piştikten sonra patatesleri tencereden alın. Böylece yemeğinizin fazla tuzu patatesler tarafından alınmış olur.
  3. Pasta, kek ve kurabiyelerinizin içine kattığınız fındık, ceviz, meyve parçcıkları...vb.'nin dibe çökmesini istemiyorsanız. Malzemlerinizi una buladıktan sonra hamuruna ekleyin. Hepsinin eşit dağıldığını görecekesiniz.
  4. Hazırladığınız pizza hamurunun daha yumuşak olmasını istiyorsanız hamuru hazırlarken sade un ile patates nişastasını yarı yarıya kullanın.
  5. Sebzelerinizi haşlarken vitamin değerlerini kaybolmaması için suyu sebzelerin üzerine bir parmak çıkacak şekilde koyun. Taze fasulyenin kılçıklarını ise haşladıktan sonra keserseniz vitamin değerinin kaybolmasını önlerseniz.

Hiç yorum yok: