27 Ekim 2012 Cumartesi

Şekerpare


Malzemeler

1 paket margarin
1 paket pudra sekeri
3 yumurta(biri uzerine surulecek)


Yarim cay bardagi irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldigi kadar un
Findik


Şerbeti icin;

5 su bardagi toz seker
5 su bardagi su
Yarim limon

Yapılışı

Oda sicakliginda erimis olan margarini yumurta,irmik,pudra sekerini iyice yogurun kabartma tozu,vanilya ve unu da  ilave edip( unu azar azar ekleyin ki coksert bir hamur olmasin)kulak memesi kivamina getirdikten sonra ceviz buyuklugunde parcalar kopartip tepsiye dizin.Ortalarina findik koyup bastirin.Yumurta sarisina biraz da sivi yag ekleyip hamurlarin uzerine surun.onceden 180 derecede isitilmis olan firinimiza koyup uzerleri iyice kizarana kadar pisirelim.bu sirada kaynatigimiz serbeti tatlimiz firindan cikar cikmaz (serbette hamurda sicak olucak)uzerine dokup serbeti cekmesini bekleyelim.soguduktan sonra kaymakla servis etmenizi tavsiye ederim.
Afiyet  Olsun

1 yorum:

yesil mutfak önlüğü dedi ki...

Çok güzel gözüküyorlar :)