31 Ekim 2012 Çarşamba

KUYMAK(MİHLAMA)



Kuymak / Muhlama / Mıhlama


MALZEMELER:
- 1 su bardağı mısır unu,

- 100 gr. Trabzon tereyağı,
- 150 gr. Tel peyniri,
- 1 su bardağı sıcak su. 


YAPİLİSİ:
Tereyağını tencereye koyun. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapın.
YENİLMESİNDE DİKKAT EDİLECEK PÜF NOKTALAR;
1. Tabağa servis edilemez
2. Sofranın ortasına konulur.
3. El ile ekmek bandira bandira yenir.

    Hiç yorum yok: