MALZEMELER:
- 1 su bardağı mısır unu,
- 100 gr. Trabzon tereyağı,
- 150 gr. Tel peyniri,
- 1 su bardağı sıcak su.
YAPİLİSİ:
Tereyağını tencereye koyun. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapın.
YENİLMESİNDE DİKKAT EDİLECEK PÜF NOKTALAR;
1. Tabağa servis edilemez
2. Sofranın ortasına konulur.
3. El ile ekmek bandira bandira yenir.
1. Tabağa servis edilemez
2. Sofranın ortasına konulur.
3. El ile ekmek bandira bandira yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder