Malzemeler
4yumurta
1,5 bardak toz şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt(ya da yoğurt)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
Yapılışı
yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın(ne kadar cok cırparsanız kekınız o kadar ıyı kabarır ve yumurta kokmaz) daha sonra sırasıyla önce sıvılar(süt ve yağ)atarak cırpmaya devam edın.daha sonra un vanilya ve kabartma tozunuda ekleyın.elde ettıgınız kek hamurunu 2 ye bölün böldüğünüz hamurun bir tanesine bir paket kakao atın ve çırpın.
kalıbı sıvıyağ ıle yagladıktan sonra aşagıdaki resimde gösterildiği gibi kalıbın tam ortasına bir kahve fincanı sade hamuru dökün.bir fincan kakaolu hamurdan alın onuda sade kekin tam ortasına dökün.sırasıyla bu şekilde hamurlar bitene kadar devam edin.
en son bir kürdan yada bıçak yardımıyla ortadan dışarıya doğru kesermiş gibi çizikler atın.
önceden 175 derecede ısıtılmıs fırana atın.ilk yarım saat kapağını hiç açmayın yoksa kekiniz çöker.daha sonra kekinize bıcak batırarak pişip pişmediğini kontrol ediniz.piştikten sonrada harika bir görüntü oluyor.
Afiye Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder