Çiğ Börek
Malzemeler:
- 500gr un
- 1 adet yumurta
- tuz
- su
- İç harcı ıçin:
- 100gr kıyma
- karabiber
- tuz
- maydanoz
- biraz su
Yapılışı:
Un, yumurta, tuz, aldığı kadar su ile yumuşak hamur elde edilir.
Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın.
İç harcı için, malzemeleri az suyla karıştırıp kıymayı yumuşatın.
Dinlenen hamurdan limon büyüklüyünde kopartıp merdane ya da oklava ile bıçak sırtından biraz kalınca açın.
Hazırladığınız harçtan hamurun yarısına koyup yaydırın öbür yarısını üzerine kapatın. Bir rulet ile yada çay tabağı ile hamurun etrafını yarım ay şeklinde kesin.
Böreklerin hepsini hazırladıktan sonra bol kızgın yağda hafif kızartalım.
Pişen börekleri kağıt havlu üzerine çıkartalım.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder