4 Kasım 2012 Pazar

Çiğ Börek


Malzemeler:



  • 500gr un
  • 1 adet yumurta
  • tuz
  • su
  • İç harcı ıçin:
  • 100gr kıyma
  • karabiber
  • tuz
  • maydanoz
  • biraz su
Yapılışı:




  • Un, yumurta, tuz, aldığı kadar su ile yumuşak hamur elde edilir.
  • Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın.
  • İç harcı için, malzemeleri az suyla karıştırıp kıymayı yumuşatın.
  • Dinlenen hamurdan limon büyüklüyünde kopartıp merdane ya da oklava ile bıçak sırtından biraz kalınca açın.
  • Hazırladığınız harçtan hamurun yarısına koyup yaydırın öbür yarısını üzerine kapatın. Bir rulet ile yada çay tabağı ile hamurun etrafını yarım ay şeklinde kesin.
  • Böreklerin hepsini hazırladıktan sonra bol kızgın yağda hafif kızartalım.
  • Pişen börekleri kağıt havlu üzerine çıkartalım.
  • Afiyet olsun

    Hiç yorum yok: