Malzemeler:
- 80 gr. marshmallaw (Markasının hiç bir önemi yok) ister haribo isterseniz jelibon marka hiç farketmez.
- 400 gr. pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı su
- 2 çay kaşığı yumuşamış margarin (oda sıcaklığında olmalı)streç filme yapışmasını önlemek için kullanacağız.
- ilk olarak bir tencereye yarıya kadar su doldurup kaynatıyoruz.
- Tencerenin üzerine oturacak bir şekilde cam bir kase yerleştiriyoruz.Yanlız yerleştirdiğimiz kaseye su kesinlikle deymemeli buradaki amacımız şekerleri buhar yardımıyla çözdürmektir.
- Şekerlerimizi borcama koyarak metal bir kaşıkla (ısıyı ilettiği için) karıştırmaya ve eritmeye başlıyoruz.Şekerlerimiz sakız kıvamına gelince borcamımızı tencerenin üzerinden alıyoruz.
- Bir yemek kaşığı suyu ve pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek ele çok yapışmayacak kıvama gelene kadar kaşıkla karıştırın.
- Daha sonra streç filmi oda sıcaklığındaki margarinle bir güzel yağlayıp hamuru hava almayacak şekilde sarın ve bir gün beklettiktin sonrasında kullanıma hazır hale gelecektir.
Malzemeler:
- 330 gr un
- 250 gr katı yağ (oda sıcaklığında olmalı)
- 240 gr pudra şekeri
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı:
- Öncelikle yağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.Daha sonra yumurtaları ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Vanilya,un ve karbonatı karıştırıyoruz ve bir elek yardımıyla eledikten sonra yavaş yavaş karışıma ilave ediyoruz.
- Tezgahı unlayıp kaptaki hamurumuzu tezgaha alıyoruz.Elimizle alttan üste doğru yoğuruyoruz.Çok fazla un koymuyoruz.Çok olursa çatlama yapar.El yapışmayana kadar un ekle çok bastırmadan yavaşça iterek yoğurun.Kıvama gelince streç filme veya torbaya koyup buzdolabında yarım saat bekletin.
- o dinlenirken fırını 160 derecede fanlı yakıyoruz..Yarım saat sonra hamuru çıkarıp merdane yardımıyla açıyoruz.Kalıplarla kesip dilersek çöp şiş takıp 13 dk pişiriyoruz.
- Daha sonra üzerini şeker hamuruyla süslüyoruz.Şeker hamurunu kurabiyeye balla yapıştırıyoruz.Şeker hamuruna şeker hamuru yapıştırma istersek az bişi su sürüp yapıştırıyoruz.Şeker hamurunu açarken un yerine nişasta kullanıyoruz. Fazla kullanmamaya dikkat ediniz hem kötü bi görüntü oluyo hemde yapışmıyor.
2 yorum:
cok guzel gozukuyolar kalem buldunmu.ellerine saglık.bende yapıcam hemen
Hayır pekmez ve vişne reçeli kullandım :)
Yorum Gönder