4 Kasım 2012 Pazar

Hasan Paşa Köftesi


 


 
Malzemeler:


500 gr kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 soğan
1 yumurta
4 çorba kaşığı domates suyu
1 kahve fincanı su
Tuz
karabiber
kimyon
2 domates
Patates püresi için:
2 patates
10 gr tereyağı
2 çorba kaşığı süt
Tuz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

Püre için patateslerin kabuklarını soyup yıkayın.
Dilimleyip tencereye alın.
Üzerini kapatacak kadar su ilave edin.
Haşlayıp süzün.
Ezip tereyağı, süt, rendelenmiş kaşarpeyniri ve tuz ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
Sıkma torbasına aktarıp köftelerin üzeri için bir kenarda bekletin.
Köfte için ekmek içlerini ıslatıp ufalayın.
Soğanı soyup rendeleyin ve suyunu süzün.
Derin bir kapta kıyma, rendelenip suyu sıkılmış soğan, 1 yumurta, ufalanmış ekmek içleri, tuz ve baharatı
karıştırarak yoğurun.
Kıymadan küçük cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde yassı köfteler elde edin.
Her köftenin içini patates püresi yerleşecek şekilde çukurlaştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine köfteleri yan yana dizin.
160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
Fırından alıp (fırını sıcak tutun) üzerlerine patates püresinden sıkma torbası yardımıyla çukurların içini doldurucak şekilde sıkın. Köftelerin altına kalınca dilimlenmiş domatesler, üzerlerinede domates püresini gezdirerek dökün.
Tekrar fırına verip 10 dakika daha pişirin.
Fırından alıp sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun
 

Hiç yorum yok: