10 Kasım 2012 Cumartesi

tencere böreği






malzemeler:
4 adet yufka
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
margarin
peynir(yada kasar peynır)

yapılışı:
yumurta süt ve sıvı yağ iyice çırpın kullanıcağınız tencere yada tava teflon olursa daha iyi olur ozaman yufkalar  yapışmıyor.1 yufkayı yırmadan dısarlara cıkacak sekılde tavanın ıcıne serin ustune süt yağ ve yumurtalı sosu dökün 1 tane yufkayı parcalayıp koyun tekrar sos dokun 1 yufka daha parcalyıp koyun sos dokun peyniri catal yardımıyla ezdıgınız peynırı serpıstırın(ben rendelenmıs  kaşar peynır kullanıyorum daha guzel oluyor).kalan yufkalarıda parcalyıp sos dokun.en basta boregın en altına serdıgımız yufkayı ustune bohça gıbı kapatıp ocagın altını kısık ateste açın.altı pıstıkten sonra ustune margarın surup ters cevırın.ıkı tarafıda kızarınca afıyetle yiğebilirsiniz:)
(resimler alıntıdır)

Hiç yorum yok: