Malzemeler
200 gr Pastırma
1.5 kg Taze Patates
2 Diş Dövülmüş Sarımsak
1/4 Su Bardağı Eski Kaşar
Tuz
Karabiber
Taze Fesleğen
Patatesleri haşlayın. Dilerseniz bu işlemi önceden de yapabilirsiniz.
Pastırmayı ince ince doğrayın ve rengi hafif değişene kadar tavada azıcık pişirin. Tavada kalan yağı dökmeyin, daha sonra bu yağı kullanacağız
Eski kaşarı rendeleyin, sarımsakları ezin ve fesleğeni de ince ince doğrayın. Soğudukları zaman patatesleri de doğrayın veya dilimleyin.
Güveç kabını yağlayıp, patatesleri dizin tuz karabiber ve sarımsağı ekleyip üzerine pastırmaları dizin. Zeytinyağını ve pastırmalardan tavada kalan yağı üzerine döküp, eski kaşarı da üzerine serperek, fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Piştikten sonra üzerine fesleğenleri serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder