1,5 su
bardağı şeker
250gr kadar
ıspanak 1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
kreması için
500 gr. süt
125 gr. toz şeker
50 gr. un
25 gr. mısır nişastası
2 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı
yumurta ve şekerleri iyice çırpın.(beyaz bir renk alana kadar).bu sırada ıspanağı biraz sıvı yagda öldürün.diriliği gittikten sonra 1 su bardağı sıvıyağ ekleyip blendırdan geçirin.kek hamuruna diğer malzemelerle birlikte ekleyin ve çırpın.yağlanmış yuvarlak kek kalıbı yada borcama döküp önceden 180 derecede ısıtılmış fırına atın.keki iyiyce soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve ip yada bıcak yardımıyla ikiye bölün.(kekin kenar kısımlarından bir miktar düzgünce kesin.pastanın en üstünü süslemek için.kekin iki kısmınıda bir bardak sütle ıslatın
krema için: Sütü ve şekerin yarısını bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın. Şekerin kalan yarısı, yumurtalar, nişasta, un ve vanilyayı karışım beyazlayıncaya kadar tel ile çırpın.
Kaynamış olan sütün çeyreğini yumurtalı karışıma az az çırpmaya devam ederek dökün.
iyice karıştırdıktan sonra sütün kalanını da ilave edin ve karıştırarak orta ateşte kaynatın. Muhallebi kıvamına geldiğnde ateşten alın ve soğumaya bırakın.soğuyan kremayı kekin ilk katına bolca sürün kekin diğer yarısına üstüne koyup pastayı tamamen kremayla kaplayın.dah sonra ayırdığımız kek parcalarını rendeleyerek üstüne serpin.afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder