Kıbrıstan Zeytinli Ekmek
Malzemeler
1 çorba kaşığı maya
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı kadar un
1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış zeytin
2 çorba kaşığı nane
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
susam ve çörek otu
Yapılışı
Ilık süte maya ve şekeri koyup kabartın.
Mayalı sütü bir kaba alın içine un koyun ve yoğurun içine sıvı yağıda ilave edin.
Hamuru toparlamak için isterseniz ılık su ekleyebilirsiniz.
Eksik gelirse un ilave edin.
Hamuru çok sert yapmayın ki biraz kabarsın.
Ayrı bir yere küp küp kesilmiş soğan,çekirdeksiz zeytin ve naneyi hazırlayın.
Hamura ilave edin.
Yoğurun ve yağlanmış tepsiye dizin.
1 veya 2 Saat kadar mayalandırın. Üzerine susam ve çörek otu ekleyin.
Miktarları azaltıp çoğaltabilirsiniz.
200 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder