4 Kasım 2012 Pazar

Kıbrıstan Zeytinli Ekmek

     

                                                                    
Malzemeler




  • 1 çorba kaşığı maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 su bardağı kadar un
  • 1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış zeytin
  • 2 çorba kaşığı nane
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • susam ve çörek otu


  • Yapılışı



  • Ilık süte maya ve şekeri koyup kabartın.
  • Mayalı sütü bir kaba alın içine un koyun ve yoğurun içine sıvı yağıda ilave edin.
  • Hamuru toparlamak için isterseniz ılık su ekleyebilirsiniz.
  • Eksik gelirse un ilave edin.
  • Hamuru çok sert yapmayın ki biraz kabarsın.
  • Ayrı bir yere küp küp kesilmiş soğan,çekirdeksiz zeytin ve naneyi hazırlayın.
  • Hamura ilave edin.
  • Yoğurun ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • 1 veya 2 Saat kadar mayalandırın. Üzerine susam ve çörek otu ekleyin.
  • Miktarları azaltıp çoğaltabilirsiniz.
  • 200 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun

    Hiç yorum yok: