16 Ocak 2013 Çarşamba

ŞEKER HAMURLU PASTA



Eşim için kendi ellerimle yaptığım pasta:))
Pandispanya için ;
Malzemeler;
4Adet Yumurta,
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker,
4 Türk Kahvesi Fincanı Un,
1 kahve fincanı süt
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı,
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su,
1 Paket Kabartma Tozu,
1 Paket Vanilya.
Yapılışı;
1.Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
2.Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dakika çırpın. Şeker eriyince yağı sütü ekleyin ve çok az çırpın.
3.Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
4.Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. 
Şeker hamurunu kendiniz yapmak isterseniz;
Bn şeker hamuru alamadığım için marketlerde satılan marshmallow şekerlerden yaptım kırmızı için gıda boyası kullandım
Malzemeler;
2 paket marshmallow
4 yemek kaşığı su Bir çimdik tuz
Aldığı kadar pudra şekeri
Nişasta
Yapılışı;
Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın. Mikrodalgada 15 sanıyede bir kapatıp karıştırın 
marshmallow şekerleri eritin. dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla  birden erimemesi.
Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın.

 Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün. 
Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın. 
Kalan pudra şekerinide ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
Hamuru yoğururken yapışmaması içn tezgaha nişasta dökün
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olcak.
Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün. 
Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. 
Kullanacağınız zaman tekrar yoğurun ve istediğiniz süslemede kullanın.


Hiç yorum yok: