30 Ocak 2013 Çarşamba

ANNE SÜTÜNÜ ARTIRAN GIDALAR

                                      Anne Sütünü Ne Çoğaltır?         
Yeşillere daha çok yer açın: Koyu yeşil yapraklı sebzelerin anne sütünü artırmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Salatalarınızda roka, maydanoz gibi yeşilliklere yer açabilir. Semizotu, ıspanak ve pazı gibi sebzeleri de haşlayarak, sebze yemeği şeklinde veya az yağda çok öldürmeden kavurarak tüketin..


Rezenenin gücünden faydalanın: Yapılan bilimsel araştırmalar, rezene tohumunun ve rezene çayının süt miktarını artırmakta yararlı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Rezenenin aşırı tüketiminin ise süt üretimini tamamen durdurabileceği de biliniyor.


Sıvı tüketiminizi artırın: Günde 3-3,5 litre sıvı tüketiminin süt miktarını artırmakta ciddi rol oynadığı uzun zamandan beri bilinmektedir. Yeterli su tüketemeyen anneler, suyun yanı sıra şekersiz bitki çayları,ayran, çorba ve şekersiz kompostolar tüketerek sıvı tüketimlerini artırabilirler.

Karbonhidrat tüketiminizi kesmeyin: Emziren annenin beslenmesinde mutlaka ekmek, pilav, makarna ve meyve gibi karbonhidrat kaynakları yer almalıdır. Şekerli besinlerin süt yaptığına inanılması bir şehir efsanesinden öte değildir. Beyaz şeker yerine tam tahıllı ürünler tercih edilmelidir
Turuncuları sofranıza alın: Havuç, bal kabağı, kavun gibi turuncu renkte olan ve beta karotende zengin olan sebzeler süt üretimini artırmaya yardımcıdır. Havuç ve bal kabağını çorbalarınızda, yemeklerinizde ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Arpa Mucizesi: Ülkemizde daha çok alkolsüz bira veya malt içecek olarak tercih edilen, arpa ile hazırlanmış yiyeceklerin veya çimlenmiş arpa suyunun, anne sütünün verimliliğini ciddi anlamda artırdığı gözlenmiştir.
Alıntıdır

Hiç yorum yok: