14 Ocak 2013 Pazartesi

AYVALI NARLI CUP

MALZEMELER;
4 su b.süt
1 su b.toz şeker
1.5 çorba k.un
1 çorba k.nişasta
1 p.vanilya
1 poşet toz şantiAyvası için:
2 adet ayva
1 su b.toz şeker
4 adet karanfil
2 su b.su
1 nar
hinditan cevizi
yeşil fıstık

Hazırlanışı :
Ayvaları soyduktan sonra ince doğrayarak 1 su b. suda karanfil ile beraber pişirin. Ayvalar pişince ek blenderi yardımı ile püre haline getirin. Püre halinde kısık ateşte pişirmeye devam edin.

3 su b sütü tencereye alın. Üzerine nişasta, un, toz şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırarak pişirin. Muhallebi pişip soğuyunca üzerine köpürtülmüş bir poşet krem şanti ekleyin.

Ayvalar ve muhallebiler pişip soğuyunca kuplara doldurun. Kupun içine önce ayva püresini, daha sonra muhallebiyi dökerek nar taneleri ile servis edin.



Hiç yorum yok: