9 Ocak 2013 Çarşamba

HAMSİLİ PİLAV

Fotoğraf
Gecen hafta kayınvalidemin yapmış olduğu hepimizin afyetle yediği hamsili pilav tarifini sizlerle paylaşmak istedim:)
Malzemeler:
1 kg hamsi 
4su bardağı pirinç
4su bardagın su
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı sıvıyağ
1baş soğan
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Pilavı için;
Pirincimizi yarımsaat önceden tuzlu suda bekletelim. Sıvıyağ ve tereyağ atp soğanlarımızı kavuralım.tuz karabiber kuş üzümünü atıp kavurmaya devam edelım ayrı bır tavada da az yağda dolmalık fıstıklarımızı kavurup pilavımıza katalım.4 su bardağı suyumuzu da ekleyip altını kısalım ve pilavımızı pişirelim.
Hamsilerimizin kılçıklarını tamamen çıkartıp(hamsinin parlak kısmı alta gelicek)kek kalıbı yada yuvarlak borcamı iyice yağlayıp hamsileri alta ve yanlara olmak üzere(hamsinin bir kısmı dışarı taşıcak)kalıbımızı tamamen hamsiyle kaplayalım.



ılınan piavımızı içine doldurup hamsilerin dışarda kalan kısmını kapatıp üstünüde hamsiyle kaplayalım.üzerinide az bişey yağ sürüp 200 derecede 25 dk kadar pişirelim. Kalıbımızı ters çevirelim veeee hamsili pilavımız servise hazır

Hiç yorum yok: