Malzemeler;
300 gr pembe şekerhamuru
25 gr beyaz şekerhamuru
Şeker hamurunu açmak için nişasta
Muz
PANDİSPANYA;
Malzemeler;
4Adet Yumurta,
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker,
4 Türk Kahvesi Fincanı Un,
1 kahve fincanı süt
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı,
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su,
1 Paket Kabartma Tozu,
1 Paket Vanilya.
Yapılışı;
1.Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
2.Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dakika çırpın. Şeker eriyince yağı sütü ekleyin ve çok az çırpın.
3.Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
4.Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (BU PANDİSPANYA TARİFİ KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUM COK LEZZETLİ BİR PANDİSPANYA OLUYOR)
Kreması için;
Yarım kg süt1 yumurta
1,5 yemek kaşığı un
1,5yemek kaşığı toz şeker
1yemek kaşığı frambuaz şurubu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı;
Süt yumurta ve unu tencereye koyup iyice çırpın pişirmeye başlayın sürekli karıştırarak şekeride ekleyin. KAynamaya basladığında vanilya ve margarinidr atıp göz göz olana kadar pişirin . Pastalarınızın arasında tatlılarınızda kullanabileceğiniz bir krema tarifi hem hafif hemde lezzetli
PASTANIN YAPILIŞI
pandispanyayı ortadan enine 2 ye ayırın hazırlamıs oldugunuz kremayı arasına surun meyeve olarakta ben muz kullandım(damla çıklotayı unuttum;)ama kullanın cok yakışıyor)ustune tekrar pandıspanya koyun.uzerını ve yanlarını krem şantıyle kAplayın.pembe şeker hamurunu açmak için nişasta serın ve oklavayla pastanın boyutunda acın.desenli merdaneyle üzerinden geçip pastayı kaplayın. Şerit halinde pembe şeker hamurunu açın üzerine beyaz şeker hamuruyla çok ufak yuvarlak yaparak pembe şeritin üzerine koyun (bu puantıyeler için) oklavayla uzerınden geçin. Pastanın uzerıne artı şeklini olusturcak şekilde yerleştirin.şeker hamurunu şeker hamuruna yerleştirmek için altına cok az su sürün. Ortasınada fiyonk yapın ve fıyonkun kabarık duracak yerlerıne peceteyı rulo yapın ıcıne sokun ertesi gun donunca cıkarın seker hamuru aynı kabarık şekli alacaktır
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder