6 Şubat 2013 Çarşamba
ÇİLEKLİ KUP
malzemeler:
muhallebi için;
1 Lt Süt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
çilekli sos için;
500gr.çilek (arzuya göre vişnede kullanabilirsiniz)
yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
yapılışı:
Krem şanti ve 1 çay bardağı süt hariç tüm malzemeler blender ile karıştırılır ve orta ateşte pişirilir. Piştiğinde çok koyu olmayan bir krema elde edilir. Krema soğurken 1 çay bardağı süt ile krem şanti çırpılır ve soğumaya bırakılan diğer krema ile karıştırılır. Elde edilen krema 6-7 bardağa eşit olarak paylaştırılır ve buzdolabına konularak soğutulur. Diğer tarafta çilekler, nişasta ve şeker rondo da püre kıvamına getirilir. Ocakta bir taşım kaynatılır ve bardakların üzerine eşit olarak paylaştırılır. Buz dolabında soğutulduktan sonra, arzuya göre üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder