31 Ekim 2012 Çarşamba

Hamilelikte demir ve vitamin alimi

Hamilelikte vitamin alımı
15EKI
Hamilelikte 16. haftadan itibaren sizdeki gelişimler nedeniyle kanınızın miktar olarak artması nedeniyle kansızlık belirtileri ortaya çıkabilir ve buna bağlı halsizlik ortaya çıkabilir.Doktorunuz yaptığı ölçümlerde

Anne Bebek


Not:BU RESİM BİLİM PROJE URETİM AKADEMİSİ SAYFASİNDAN ALİNMİSTİR  

Günün Sünneti


Yoğurdun suyunu dökmeyin! Neden mi?



Çoğu zaman çöpe dökülen yoğurt suyu, sağlık açısından son derece önemli olan B2 vitamini bakımından oldukça zengin.
 

Hangi vitamin, ne işe yarıyor?



“Vitaminler ve mineraller, vücudun biyokimyasal işlevlerinin sürdürülmesini sağlarlar. Her bireyin vitamin gereksinimi farklıdır” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Zehra Akören vitaminlerin 2 grupta incelendiğini ekliyor ve vitaminlerin faydalarını anlatıyor.

Dini bilgi



Limonun bilinmeyen faydaları



Yemeklerimizden eksik etmediğimiz salatalarda, zeytinyağlılarda hatta kimi zaman tatlılarda kullandığımız limonun faydalarını biliyor musunuz? Günlük beslenme programımızda sürekli kullandığımız limon, birçok sağlık problemine karşı bizleri koruyor. İşte Diyetisyen ve NLP Uzmanı Serkan Tutar'dan limonun faydaları!

İncir yiyen yaşadı!


Hem yaşı hem de kurusu rahatlıkla tüketilebilen incir, birçok hastalığa ve olumsuzluğa karşı da önlem niteliğinde. İncir meyvesinin faydalarını anlatan Diyetisyen İdil D. İmamoğlu, fazla tüketilmemesi gereken durumlara da vurgu yaptı.

ÖLÇÜLER [KAÇ KAŞIK/BARDAK/GRAM] - FIRIN ISILARI


Bir bardak su 200 gr.
Bir bardak süt 225 gr.
Bir bardak un 150 gr.

KUYMAK(MİHLAMA)



Kuymak / Muhlama / Mıhlama


MALZEMELER:
- 1 su bardağı mısır unu,

Günün Ayeti


            BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
                     


....O günü ki, herkes hayırdan her ne yapmış ise onu hazırlanmış olarak bulacaktır. Kötülükten de ne yapmış ise onunla kendi arasında uzak bir mesafe
bulunmasını temenni edecektir. Ve Allah Teâlâ sizi yüce zatından sakındırır. Ve Allah -azimuşsan- kullarını çok esirgeyicidir.

( 3-ÂL-İ İMRAN SURESİ 30. ayet mealı 

30 Ekim 2012 Salı

Doğrama Şekilleri


Doğrama Şekilleri

Doğrama şekilleri yemeğin hem lezzetini hem de görüntüsünü
 tamamlayan en önemli detaydır... 


Dilim doğrama
Havucu ve diğer sebzeleri hiç parçalamadan göz kararı

 1-2 mm kalınlığında kesin. Kullanacağınız yemeğe göre 
dilimleri daha kalın kesebilirsiniz. 




BUNLARİ BİLİYORMUYDUNUZ??

.

Kulak temizleme çubuğunun zararlı olup olmadığı halk tarafından çok merak ediliyor. Çünkü toplumun hemen hemen hepsi, banyo sonrası mutlaka kulak temizleme cubugu kullanıyor. Kulağın içindeki pislikleri temizlemek için kullanılan kulak temizleme cubugu gerçekten zararlı mı? Bu sorunun cevabını Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak, Burun, Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Almaç veriyor
Dr. Ahmet Almaç, kulak temizleme çubuğunun her gün kullanılması halinde işitme sorununa yol acabilecegine değindi. Almaç, kulak içindeki sarının kir olmadığını ve temizlenmemesi gerektiğini söyledi. Çünkü sarı salgının temizlendikçe daha çok salgılandığını ve kulak temizleme çubuklarının kulağı tahriş ettiğini dile getirdi.
Almaç, ”İnsanlar bunu neredeyse her gün kullanarak kulaklarını temizlemeye çalışıyorlar. Kulak kepçesinin içindeki kulak yolunda kahverengi ve sarı renkli doğal bir salgı oluşuyor, kulağın içindeki sarı salgı kir değildir ve temizlenmemesi gerekir. Kulak temizleme çubuklarını kulağınıza sokmayın, aksi takdirde kulağınızdan beyninize giden işitme yoluna zarar verirsiniz. Siz temizlediğinizi sanıyorsunuz ve oradaki yağlı tabakayı açıyorsunuz. Böylece kulakta daha fazla salgı birikintisi oluyor. Kulak yolundaki birikintiyi derine doğru itiyorsunuz. Böylece kulak yolundaki tıkanmalara kendiniz neden oluyorsunuz. Kulağınızı temizlemek isterken salgıyı bir araya toplar derine itersiniz ve işitme kaybına neden olursunuz. Bu salgıyı çubuklarla temizlemek yerine kulak kepçesine geldiğinde peçeteyle almanız doğrudur.” dedi.

Peygamber Efendimiz(S.A.V.)'in Sunnetleri





Dört şey güzeldir, fakat dört şey ondan daha güzeldir....

28 Ekim 2012 Pazar

Mardin İçli Köfte (Haşlama)

20 adet köfte için
                        Malzemeler
Hamuru:

  • 1 su bardağı dövme bulgur
  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı çekilmiş kişniş (arzuya göre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı kaynamış su

Yemekle ilgili Hadisler...



Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Biriniz yemek yerken "Bismillah" desin Başta söylemeyi unutursa, hatırlayınca, "Başında da sonunda da Bismillah!" desin"
Aişe radıyallahu anha Ebû Dâvud

İşte mükemmel bir kek için püf noktaları

Kek yapımında kullanılan yumurtalar oda ısısında olmalıdır.
Un mutlaka elenerek kullanılmalıdır.



  • Bal bozulmayan tek gıdadır.

PÜF NOKTALARI


  • Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız.Tertemiz olacaktır.

27 Ekim 2012 Cumartesi

Mayonezli Tavuk Salatası


Malzemeler 6-8 kişilik :

  • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
  • 2 adet havuç
  • 1 adet salatalık
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2 adet sivribiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 kaşık yoğurt
  • 1 kase mayonez
  • yarım demet dereotu

Şekerpare


Malzemeler

1 paket margarin
1 paket pudra sekeri
3 yumurta(biri uzerine surulecek)


Milföylü tepsi kumpiri

Malzemeler:


  • 6 adet milföy yaprağı
  • 1 kg. patates
  • 2 çorba k. tereyağ
  • 300 gr. kaşarpeyniri

26 Ekim 2012 Cuma

işte bir kaç püf noktası...


  1. Pasta ve kekler için kullandığınız kremanın daha sert olmasını istiyorsanız, hem çırpacağınız kaseyi hem

Güllaç




MALZEMELER
  • 10 -11 güllaç
  • 2,5 lt süt
  • 750g toz şeker (isteğe göre şekeri azaltilabilir)
  • 1 paket vanilya 
  • Nar
  • Dövülmüş ceviz veya antep fıstığı

Sütlü Biber Turşusu ( Hatça Katığı )

Sütlü biber, Kırklareli mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Kışlık olarak hazırlanan sütlü biber yapımı kolay, farklı uygulamasıyla ve alışıldığın dışında tadıyla dikkat çeken bir turşu uygulamasıdır. Beraberinde kombine edildiği yemekler düşünüldüğünde, sütlü biberi sunumuyla bir Rumeli mezesi olarak da kategorize etmek mümkündür. Mübadeler sırasında Trakya' ya iskan ettirilen eski göçmenlerce Trakya mutfağına taşınmış bu turşu, özellikle Bulgaristan' dan gelen Pomak kökenli yaşlılarca günümüze

Yağlama (Kayseri Mutfağından)




HAMUR İÇİN

  • 5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince ılık su

Maydonoz nasıl saklanmalı

Maydonoz çok sağlıklı otlardan biridir.Çoğu yemek ve salata için

Patates



Patates haşlarken eğer haşlama suyunun içerisine bir kaşık margarin koyarsanız patatesler vitaminlerini